Hey guys, Farah Arina binti Sahruddin here :) I'm only fifteen this year and PMR candidates ! Welcome to my suweettt blog ;) hihi hope you all enjoy reading this blog. So here it is, pleasure.

Friday, August 19, 2011

Monday, August 15, 2011

Hi Assalamualaikum korang ;) 

well macam biasa saya baru balik sekolah. Baru je nak merehatkan diri, tapi terasa bosan yang teramat sangat sebab tak ada buat apa apa >.< okay harini memang tak ada tidur pun dari malam tadi smpailah sekarang. Tadi tidur kat dalam class pun kejap je. Aku tidur pun sebab Ummi kiteww keluar class ada hal. Time aku tidur boleh pulak BADUT BADUT sarkas kat dalam class tu tendang tendang meja wa! Memang aku tak menyirap juga dengan korang ni. Mintak ditampar sebenarnya -,-


Lepastuww masa BM kita orang dapat tips dari Puan Alidah :) cikgu comel saya ;) k tadi saya nampak yang cikgu betul betul kisah pasal anak murid dia. weewitttttt ;) cikgu terbaik ahh! k pape pun aku suka belajar dengan cikgu, walaupun budak budak suka ejek ejek dia. Korang, tolonglah hormatttt cikgu. Tak ada dia kat sekolah, koranggg semua tak akan berjaya tahu. Ingatlah yang dia dah berjasa kat korangg semua.

***

K pastuww tadi, masa rehat form 3 ada pulak budak class wa bakar mercun -,- raya belum lagi wehh tengok dah kena buang sekolah. Haa siapa yang nak disalahkan tuww? Salah sendirilah. Lain kali ada otak kiri dan kanan tuww dipakai kay. Jangan simpan buat jdi pekasam dalam tengkorak lu tuww :) wa dah banyak kali nasihat sahabat sahabat wa, tapiiiii koranggg degil! Ni lah yang koranggg dapat. Dah lah lagi 2 hari nak trial, elok je nsib kau kena mcm ni. Saat saat yang genting koranggg dah terlepas dari tanggungjawab korangg. K bagus ahh buat gitu --' (act aku perli je)


K cerita nak trial ni, wa takutttttt sangat bro >.< agak agak wa dapat buat ke tidak. 
InsyaAllah wa try the best for my future ;)
K waalaikumsalam ;)
Hi assalamualaikum! haa kawan kawan, manusia berubah kan kan ;) biasalah tu. diri kita pun mcm tu juga. kadang2 tak perasan pun yang kita berubah, tapi kawan kawan mesti ckp "kau dah berubah". kita tak perasan. mungkin salah kita juga. tak perlu nak salahkan orang lain pun. Hidup kan... macam macam benda yang kita redah. ada yang sedih, gembira, geram atau pun gila sampai tak terkata. kesilapan tu semua orang pernah buat dan kita akan mengulangi kesilapan yang sama kalau kita tak ubah :) betulkan kawan kawan?

***

Farah . . .

Orang ni, banyak ragam dia. Banyak juga layanan dia. Hati orang ni susah kita nak faham. Kadang kadang kau pun terasa sunyi juga tu kalau tak ada siapa faham kau kan :) (hati berkata-kata) Saya pun korang malas nak layan kan kan. Sbb banyak ragam --' (manusia tak buat kesilapan dan tak ada yang sempurna) mungkin juga. hihihi saya ni terlebih firasat lah. Kawan-kawan, kita ni senang susah kena bersama. 


Tapi salah sorang sahabat tu mesti ada yang memikir lebih panjang dan mendalam. mungkin juga macam ni "seorang sahabat yang tidak mahu menyusahkan sahabat yang lain untuk memikirkan masalah yang kita hadapi" Farah, kau mcm tu ke? (aku rasa ya kot) sbb mungkin benda yang remeh tu kita boleh selesaikan sendiri tanpa melibatkan kawan kawan :) hati aku ni rasa kasihan tau bila libatkan kawan kawan dlm msalah aku. tak tahulah kenapa. Kita tak perlu pun nak menjauhkan diri dari kawan kawan, merekalah yang mungkin kan buat kita lebih gembira dari biasa. 


Kawan...

Gelak tawa aku, mungkin tak perlu bagi korang. Tapi gelak tawa korang perlu untuk aku teruskan hidup ni. Aku sentiasa nakkan sesuatu yang baik dan sesuatu yang menggembirakan korang :) aku nak juga tengok kawan kawan aku berubah. Solat tu tak tinggal. Aku ingatkan korang ni untuk aku jugak. Supaya aku ingat yang dunia ni bukan untuk hiburan semata mata. Korang sedarlah siapa yang memberi keselesaan pada korang. Dialah yang selalu beri korang yang terbaik. 

Assalamualaikum :) 

Sunday, July 24, 2011

I'M A NEW PERSON :)

Listen and here what I'm going to story about.

Here I live for enjoy a great life for success. Alhamdulillah, I'm here as a new person.
Enjoy my life for a good things ever. Would we got what we need in our life? But we can't be perfect ever.
Person never change if they don't. I'm here to learn about WHAT IS LIFE? I can't be long for this post. I'm out of time :D so, I'll make a new post for the other post.


 So here I am, FARAH ARINA BINTI SAHRUDDIN ;)